Téged megkérdeztek Paks II-ről? Vajon miért nem? VIDEÓ

2017. július 27. 16:43 - atomcsapda

**

Az Energiaklub bíróságon támadja meg Paks 2 környezetvédelmi engedélyét, mert a beruházás a környezetet és a lakosságot is veszélyezteti. Ha Neked is fontos a biztonság, segítsd támogatásoddal a perrel kapcsolatos munkánkat:https://www.energiaklub.hu/tamogassKöszönjük!

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atomcsapda.blog.hu/api/trackback/id/tr1512694733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.27. 18:39:02

Nekem az jön le ebből a nagy koldulásból, hogy a céljaitok és a szervezetetek társadalmi támogatottsága ás beágyazottsága finoman szólva nem nevezhető túl acélosnak..
Amúgy meg nevetséges, ahogyan kvázi csikkvadászként hajlongtok pár forintocskért,amikor éves szinten ~150milliót bohóckodtok el. Vagy ti is inkább mások pénzéből buliznátok? Legyen vér a pucátokban, ha annyira biztosak vagytok a véleményetek helytállóságát illetően, akkor nyugodtan feltehettek némi tétet a saját zsebetekből...
Amúgy, hogy a téma se legyen elfeledve... nem, engem személy szerint nem kérdeztek, de tudjtok, a képviseleti demokrácia már csak ilyen dolog. Emlékeim szerint a Gyurcsány-Bajnai duó sem folytatott közvéleménykutatást ennél némileg nagyobb pénzügyi döntés lebonyolítása előtt... a Bp-i metróról sem kérdeztek meg és arról sem, hogy eladják-e a teljes magyar könnyű és élelmiszeripart... Titeket sem kérdeztek meg? Nahát... ez felháborító. Aztán mit tudtatok volna válaszolni? Pl. meséltetek volna egy walesi erőmű építéséről, vagy a vízióitokról 2050.-re? Picit nagy kabátot vettetek magatokra, bárki is mondta az ellenkezőjét, higgyétek el, röhejesen néztek ki benne...(bár... ha megfizetik... ennél szarabb munkák is vannak)

gigabursch 2017.07.28. 12:48:12

Nem mindegy hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik...

Egy kérdés:
Azért van feliratozva, mert
- érthetetlenül beszél?
- a siketek és nagyothallók is értsék?
- ne hallják az irodában, hogy mit látok?

Egyebekben:
A demokratikus kádkőgyáras engem sokmindenről elfelejtett megkérdezni, így erről is. Viszont hozzá kell tegyem azért fizetek adót, hogy az energetikában jártas emberek, akik minisztériumban, stb helyen ülnek helyes döntést hozzanak az adóforintjaim felett.

Természetesen arról sem szavaztam, hogy Pénztáros Lőrinc zsebébe kerüljön egy csomó közpénz, vagy a Suez, Siemens, Strabag, stb számlájára, bár az előbbi elpnye az, hogy nem kerül ki külföldre, az utóbbié meg az, hogy D-209 kaphatott érte Becsületrendet.

Szóval:
Szun-Cse óta ismerjük a hatalom természetét - mármint a műveltebbje -, ezen átlagjános egységsugarú állampolgár nem tud érdemben változtatni.
Ez egyébként az idiokrácia velejárója.
További probléma az, hogy a weimarizálódás rákfenéje, hogy a kutyaszarról is népszavazzunk - röhej kategóriát képvisel.

Azt, hogy az Energiaklub semmihez sem ért, azt már tudjuk, akárcsak azt is, hogy olyan dolgokba ugat bele, ami konkrétan. Na most akkor ehhez hatszorosan büntetett Kolompár Lajos, 37 éves nagypapa hogyan tudna értelmesen hozzászólni?
Szavazni?
Ez nem az a felelősségi kör, ami leosztható.
S jó lenne ezt már felfognotok...

Egyébként nem tudok arról, hogy Ukrajnában vagy Szlovéniában lett volna bármiféle intézményesített népmegkérdezés és nem azért mert nem találkoztam ezzel a hírrel.
Magyarán: H_A_Z_U_D_T_O_K.

Szar ügy...

Janossz 2017.07.28. 20:32:08

Megkérdezni? Ezek? Bármiről is? Azt már nem!!
Egyszer próbálták, megerősítendő a saját vonaluk, az se jött be annyira.
Azóta vagy kopaszokkal, vagy csak egy laza megfutamodással akadályozzák a népszavazást, már ha keresztül menne a szűrőrendszeren...Ide meg a Dorottya-kommandó jutott 24/24-ben.
Egyenesen az MTA-ról. Ők mindent jobban tudnak, pont.
Még azt is, mikor indult indult újra a belenei befuccsolt beruházás, ahol most kilóra adják a csúcstechnikát.:-)
Nyugodtan befejezhetitek a blogosdit itt, ez már az ő pályájuk.

2017.07.29. 14:02:41

@Janossz: "Megkérdezni? Ezek? Bármiről is? Azt már nem!!"

Jó, kérdezzünk meg mindenkit... csak akkor jó kérdéseket tegyünk fel: Akarsz-e olcsó és megbízható villamosenergia ellátást?
Aztán, hogy támogassuk a döntést információkkal is, hogy ne csak a hallgass a szívedre móccert erőltessük.
Írjuk le szép frappáns, rövid, 6-8 szavas mondatokba, kiegészítve színes infografikákkal, hogymilyen alternatívák állnak a közeljövőben előttünk. Nem 2050.-ben, nem , ez nem mese, hogy "Ecce' vót, hó' nem vót!
Írjuk le, hogy dolgok jelenlegi állása alapján mennyibe kerül Paks, mennyi az ára 60 évre elosztva, meg írjuk le, ha ugyanezt "ingyenenergiából" szeretnénk biztosítani, az mennyibe iskerülne. Hány szélkereket kellene telepíteni, hány napelem farmot, hány energiatárolót (ja... olyan még csak LEGO méretekben van és úgy is drága..) meg vázoljuk fel, mennyi új gázerőmű kell, mennyi is lesz azoknak az ára, meg ha büdös az orosz gáz, akkor mivel tüzelünk majd azokban?
nagyon sok adatot és kiegészítő információt kellene megosztani és megértetni az emberekkel, hogy elvárhassuk, a döntésük valóban az akaratukat tükrözi, nem csak hasraütéses alapon ikszeltek ide-vagy oda.
Ez nem vasárnapi nyitvatartás, nem 23 millió román inváziójának megakadályozására kiírt "népszavazás". De tudjátok ti ezt, csak bíztok abban, hogy képesek lesztek az ostoba mass érzelemvezérelte 'döntésével' keresztbe tenni a politikai ellenfélnek. Aljas módszer, nektek semmi sem drága, ha már építeni nem tudtok, romboltok, ahogyan a lehetőségeitekből kitelik.
Hőböröghetsz, Janossz... de nem láttam se tőled, se Paks2-től egyetlen tényadatot, sem összehasonlítást, hogy egy jelenleg igényelt teljesítmény és energiamennyiség biztosítását hogyan képzelitek el atomenergia nélkül. Hosszú távon, stabilan, fenntarthatóan.

Janossz 2017.07.29. 15:31:52

@Dorottya Veres:
Mártha Imre. Neki hiszel?
Pakssal már csak azért sem kellene sietni, mert nem sürget az idő. Paks I. eleve a harmincas évek derekáig rendelkezik működési engedéllyel, lesz egy hat-tíz éves periódus, amikor párhuzamosan futnak majd a régi és új erőmű blokkjai. Ennek jelentős többletköltségei vannak, hiszen párhuzamos kapacitást kell kiépíteni, gyakorlatilag mindent – hálózatot, infrastruktúrát, humán erőforrást, szabályozó kapacitást – meg kell duplázni azért, hogy a két erőmű egyszerre tudjon termelni. Ezek súlyos százmilliárdos tételeket jelenthetnek az MVM volt vezére szerint.

„Én régóta erős híve vagyok az atomenergiának, csak nehogy az legyen, hogy elköltünk 12 milliárd eurót egy olyan erőműre, amit aztán sokáig nem fogunk bekapcsolni. Bulgária mostanában fizet 680 millió euró – nemzetközi bíróság által megítélt – kártérítést az oroszoknak mert elállt a belenei atomerőmű felépítésétől. Mindenképpen meg kellene várni Paks I. leállítását, és csak utána behozni Paks II.-t. Ráadásul Paks I. összes blokkja sem egyszerre áll le, és műszakilag még lenne egy újabb üzemidő-hosszabbításra esélye. Óriási pénzkidobás lenne, ha Paks I. olcsón elmehetne 2040-ig, közben a 2020-as években bejönne Paks II., miközben 25 EUR/MWH a villamos energia ára. Ideje lenne egy komoly iparági szakmai vitának.”

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.07.29. 17:18:47

@Janossz: Egy reaktorblokk megépítése 5 év. Kettőé 6-7 év. Paks1 2032-2037 között áll le, tehát 2027-ben kéne kezdeni épí teni Paks2-t, ha az lenne a legjobb megoldás.

Paks1 négy blokkjának a további 20 évre való meghosszabbítása is megfontolandó.

Mindjárt jönnek az atomhülyék, hogy mégis atomerőművet javaslok-e építeni-e. Nem vagyok atomellenes, pazarlás- és tolvajlásellenes vagyok.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.07.29. 17:20:00

Hé, atomhülyék! A Benczuska mondta az 5 évet, vele vitatkoztok. :))

Janossz 2017.07.29. 18:12:11

@Paks2: Ugyan már! itt papolnak ellátás-biztonságról, meg majd gyertyafénynél fogsz vacsorázni, a fentiek értelmében egyértelműen nem erről van szó.
Valaki nagyon szeretne alapkövet letenni, meg szalagot átvágni, na meg persze a két esemény közti jótéteményeket :-), ennyi az egész. A "szakma" meg úgy táncol körülötte, ahogy fütyül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.30. 04:40:00

@Paks2: @Janossz: figyukázzatok hülyegyerekek! Mivel zsinórban derül ki, hogy az alap algebra nem megy nektek, alapvető fizikai összefüggéseket nem ismertek és az olyan egyszerű kifejezések megértése is probléma nektek mint a villamosvédelmi működés, ezért totálisan hiteltelenek vagytok. És pont ti vagytok a példa, hogy ilyen faszfejeket, mint ti miért nem kell megkérdezni.

2017.07.30. 06:46:22

@Janossz: "Mártha Imre. Neki hiszel?"

Nem mindenben. Ez pl. tetszik:"– Nagyon nehéz hatvan évre előre modellezni. Az biztos, hogy a jelenlegi Paks olcsó áramának előnyeit generációk óta élvezzük. És az is biztos, hogy fontos az egészséges energiamix. Azok az országok, amelyek egyféle energiahordozóra tesznek fel mindent, könnyen pórul járhatnak. Még akkor is, ha történetesen – erre a Balkánon van példa – vízenergiáról van szó. Mert amikor beüt a szárazság, akkor nincs villany. Úgyhogy az, hogy Magyarországon 40-45 százaléknyi energia jön atomerőműből, mintegy 15 százaléknyi szénből, a többi meg gázalapú, illetve megújuló energiaforrás, az egy előnyös mix." :)
Ez meg kicsit érthetetlen:
"– Európában egyre gyakoribb a negatív árazás fogalma, azaz, amikor a termelő megawattóránként pár eurót fizet, hogy valaki, például egy szomszéd ország átvegye az áramot, ami gazdaságosan vagy fizikailag nem tárolható."
Valamint furán képzeli el a két erőmű közötti átállást és arról is valahogy megfeledkezik, hogy a hagyományos erőművi kapacitásunk is fél lábbal a sírban van, no, meg arról, hogy elég jelentős mennyiségben kell vásárolnunk külföldről,...ja.. arról sem esik szó, hogy a fogysztás nem feltétlen fog ezen a szinten maradni, egyrészt a lassú, de egyre nyilvánvalóbb klímaváltozás és a villanyótók miatt.
Fura, hogy most előjött Paks működési idejének további kitolása, amikor már a mostanin in jókora sipákolás volt, mert jajjajaj felrobban,kilukad, halálsugáááár.
Amiben igaza van, az az, hogy talán tényleg érdemes lenne kicsit csúsztatni a beruházást, no nem akkora spéttel, ahogyan itt páran számolgatják, de 5-6 év beleférhetne.. Az 5 éves építési időtartam szerintem jó, ha megáll valahol 7 környékén... az kettőre közelebb lesz a tízhez. Ha Demszky építtetné, tán 20 is elég lenne :)

Janossz 2017.07.30. 10:00:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ennek jelentős többletköltségei vannak, hiszen párhuzamos kapacitást kell kiépíteni, gyakorlatilag mindent – hálózatot, infrastruktúrát, humán erőforrást, szabályozó kapacitást – meg kell duplázni azért, hogy a két erőmű egyszerre tudjon termelni."
Sikerült megérteni már? Két hete még ráakasztottál volna még egy erőművet a meglévő hálózatra. Tudós ember.

2017.07.30. 16:06:55

@Janossz: Ééééés? A ti nagy smart grid 3218. víziótok ennél nagyobb hálózatfejlesztést igényel, HVDC/UHVDC távvezetékeket(minden nyűgjévele együtt), sőt, Paks2 odáig fejlesztette mindezt, hogy egyenesen egy másik kontinensre telepítette volna a erőműveket/energia forrásokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.30. 19:13:27

@Janossz: Először is nem erről volt szó, hanem a villamos üzemzavarról te faszfej! Másrészt megint odaégsz, mert Paksnak jelenleg 5 darab 566 MW-ot tudó távvezetéke van. Ezekhez általában két darab 250 MW-os transzformátor van kiépítve. A legtöbb áramot Budapest veszi fel, ahol Albertirsán keresztül Ukrajnából, meg a Dunamenti Hőerőműtől kap majd 2 GW-ot. Úgyhogy csak Paks és Budapest közé kell a hálózatot bővíteni és akkor leállhat az ukrán, szlovák import, meg a Dunamenti Hőerőmű, ami maradhat tartaléknak.
Egy 500 MW csatlakozó pont kb 25 millió euró az vezeték 1 millió euró/kilométer. Paksnak kell 3 ilyen Budapest felé pluszba ha lesz 2 GW plusz erőművi kapacitás. Az kevesebb mint 400 millió euró.
Megint odaégtél kispofám, mert a számokat persze nem tudod. Különben ha jól tudom ez benne is van PAKS2 árában.

Janossz 2017.07.30. 19:24:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudod, egy idő óta nem érzek különösebb késztetést a vitapartnert hülyegyereknek, meg faszfejnek tituláló tudós emberekkel folytatott eszmecserére.
Ha nem értitek meg, hogy ezzel az attitűddel magatok járatjátok le, meg az ügyet, amit képviselni gondoltok, én nem tehetek ellene
Ha Te liberális vagy, mint állítottad volt, én holnap újraszervezem a MIÉP-et!:-)
Ciao!

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.07.31. 09:30:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Először is nem erről volt szó, hanem a villamos üzemzavarról"

Nem arról. Ezt tudtad kiokádni, te faszfej: "Ha importálunk egy csomót, akkor azon a vezetéken nem tudunk exportálni?" :))

atomcsapda.blog.hu/2017/07/16/tudtad_hogy_magyarorszagon_az_esszeru_radioaktiv_sugarszennyezes_engedelyezett_mi_sem/full_commentlist/1#c33429979

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.07.31. 09:33:31

@Dorottya Veres: "egy másik kontinensre telepítette volna a erőműveket/energia forrásokat."

A Desertec komoly terv volt, csak közben túlságosan megolcsósodtak a napelemek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.31. 10:24:54

@Paks2: De arról volt szó faszfej, amikor a paksi villamosvédelmi probléma miatt 50 százalékos csökkenésről kezdtél el okoskodni, amiből kiderült hogy az egészet nem érted és még az alap algebra is magas neked.
Utána a másik faszfej kezdett a villamos hálózatról regélni.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.07.31. 10:41:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Valakivel keversz, faszfejkém, még a PISA teszted is negatív. :))

Mindenesetre te ezt tudtad kiokádni magadból: "Ha importálunk egy csomót, akkor azon a vezetéken nem tudunk exportálni?" :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.07.31. 17:59:23

@Paks2: Hülyegyerek! Ki is nem tudta kiszámolni mennyi a ~50 százalék? :-))

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.07.31. 19:12:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nyilvánvaló hülyeséget beszélsz. Te viszont hót komolyan ráraknád
Pak2-t pluszban Paks1 hálózatára, idióta.

2017.07.31. 19:41:24

@Paks2: "A Desertec komoly terv volt, csak közben túlságosan megolcsósodtak a napelemek."

Aha.. azon azért ugye nem vitatkozunk, hogy hiába a sok és occó napelem, ha a napsütéses órák száma ugyanannyi átlagban, mint 15-20éve. Telepíthetsz te milliárd napelemet, hogy néha annyi energiát is tudjon termelni, amennyit a hálózat igényel, na, de ha beüt a verőfényes vasárnap délelőtt, hova a púpra tolod el a 10*-es beépített kapacitás által leadott villanyt? Aztán, ha fél óra múlva jön egy zivatarlánc, akkor kapkodsz, hogy a fűtők gyújtsanak be a kazánoba, mert leáll a mama vastüdője?
Ne bolondozz már. Fura, amikor az atomerőmű nem túl rugalmas ám roppant kiszámítható termelését bugnak állítod be, akkor az időjárásfüggők kiszámíthatatlanságát extra fícsörnek próbálod eladni...

gigabursch 2017.07.31. 20:12:14

@Janossz:
Az "ezekben" benn van kádkőgyáras elQró Fletó is?

Csak azért kérdem, mert az aztán főleg elfelejtett nemhogy megkérdezni-, de még informálni is, hogy mik a szándékai.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.01. 18:20:34

@Paks2: Te barom faszfej! Tudod már mi a ~50 százalék? Továbbá ne hazudozz, leírtam hogy 1.5 GW hálózat bővítés kell Budapest-Paks relációban.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.08.02. 09:26:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ah, nem gondoltam, hogy ennyire bánt, hogy beégtél a hálózatfejlesztéssel. Ne szégyelld, egy atomtrollal gyakran előfordul. Szerintem engedd el, és nem kapsz gutaütést, geciputtony. :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.08.04. 13:21:42

@Paks2: Látom már csak az marad neked hogy hazudozz. :-)) Igyekszel kimosakodni abból hogy fogalmatok nincs a magyar villamoshálózatról.

Paks2 · http://megujulok.blog.hu 2017.08.05. 05:59:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Neked nincs fogalmad, azt mondtad, betennéd Paks2-t Paks1 mellé hálózatbővítés nélkül, baromarc. :))
süti beállítások módosítása