Az atomerőművek miatt nem születnek lányok?

2018. március 11. 14:41 - atomcsapda

Az atomerőművek és a radioaktívhulladék-lerakók közelsége hatással van a gyermekszületésekre is. A vonatkozó kutatások szerint sok kislány a sugárzás miatt nem tud megszületni, mivel a női embriók érzékenyebbek a radioaktív sugárzásra. A sugárzás hatással van a genetikai állományra, és sok mindenről ma még nem is tudunk.

 Az atomenergia veszélyesebb, mint gondoltad! Atomcsapda dokumentumfilm-sorozat premier: március 18. 14:30!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atomcsapda.blog.hu/api/trackback/id/tr4413730946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.26. 07:12:37

A világon mindenütt picivel kevesebb lány születik... a kromoszómák mérteével függ össze.. másfelől, a nukleáris ipar messze kevésbé felelős a háttérsugárzásért, mint sok más egyéb, mondjuk a széntüzelés. Magyarországon nincs és a világon, a népesség számához és eloszlásához képest jelentéktelen az olyan koncentrált sugárforrás, ami a nemek születési arányszámait szignifikánsan eltolhatná. Plusz... ezzel együtt a népességben (amióta errefelé ritkák a háborúk) a korral előrehaladva a nők bőven ledolgozzák a hátrányt és többen élnek meg akár extrém magas kort is.
süti beállítások módosítása